در ادامه بحث در خصوص مطالعه ی درست و اصولی به عاملی بسیار مهم در افزایش بازدهی مطالعه تحت عنوان تغذیه می پردازیم. تغذیه بسته به ذائقه، شرایط جسمی و میزان فعالیت افراد باید از دو جنبه ی کمی و کیفی مورد توجه قرار گیرد.

به لحاظ کمی: 

میزان تغذیه باید متناسب با شرایط جسمی و میزان فعالیت فرد نه چنان باشد که فرد گرسنه بماند و نه چنان که بسیار سیر شود.

به لحاظ کیفی:

پیش از هر چیز باید گفت ترتیب و زمان بندی مشخص برای تغذیه لازم است، به خصوص صبحانه که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اولین و مهمترین اصل یک تغذیه مناسب، سالم بودن و تازگی آن است. هیچ گاه این اصل مهم را فراموش نکنید. ضمنا علاوه بر تازگی و سلامت غذا کامل بودن آن نیز مهم است، به خصوص فسفر و کلسیم دو ماده حیاتی در فعالیت مغز شما که در گردو، کنجد، فندق، شیر و تخم مرغ یافت می شوند ، همین طور استفاده از قند های طبیعی مانند عسل و خرما ضروری است و از طرف دیگر ویتامین ها هستند که به خصوص برای مقابله با آثار اضطراب مفیدند.

از استفاده از غذاهای سریع «fast food» و همین طور صرف غذا بدون آرامش و با سرعت نیز پرهیز کنید.

مورد دیگری که باید از آن اجتناب کنید غذا های سنگین و پر چرب و قند های غیر طبیعی است، از جمله این موارد را می توان، گوشت قرمز و قند و شکر نام برد.